Intranet Vereniging
Baanstatus
Zwaar bewolkt / 17.3° Wind: Z 7km/u - Windstoten: 18km/u

Wodaco

Op de woensdagavonden gedurende de zomer organiseert het Golfcentrum een wedstrijd over 9 holes. Het is een "open" wedstrijd, hetgeen wil zeggen dat alle deelnemers met GVB en of EGA handicap zonder voorinschrijving, kunnen deelnemen. Het is de ideale wedstrijdformule om ook als beginnend golfer competitief bezig te kunnen zijn met de golfsport.

Woensdag 03 april 2024 start de competitie.18 september 2024 is de finaledag.

We spelen hole 1 t/m 3 en 13 t/m 18. Genoemd de Wodaco ronde. Alle competitiewedstrijden zijn stableford wedstijden.

Na afloop van de wedstrijd wordt door de horeca een keuzegerecht geserveerd tegen een aantrekkelijk tarief. Kortom, een ideale avond uit met uw partner en/of golfvrienden en/of -vriendinnen. 

Deelnemers kunnen zich aanmelden vanaf 15.30 uur tot 17.45 uur. We starten vanaf 16.00 uur op hole 1 aan de hand van starttijden. Uiterlijke starttijd 18.00 uur. We vragen de deelnemers, die vroeg kunnen starten om dit te doen. Inschrijven kan bij de receptie.
U wordt op volgorde van binnenkomst ingedeeld in een flight, waarbij tot 16.30 uur een 4 bal gespeeld kan worden. Vanaf 16.30 uur wordt een 3 bal gespeeld met een maximum hcp van 100.

Indien mogelijk starten nieuwe deelnemers met een deelnemer die al langer speelt. Om de wedstrijd zo vlot mogelijk te laten verlopen, spelen we volgens de ‘ready golf rules’ en verzoeken we u om uw bal op te nemen indien u geen Stableford punten meer kunt score.

De begin- en eindtijden kunnen wijzigen afhankelijk van mogelijk invallende duisternis. Kom op tijd want VOL = VOL.
 

Bij slechte weersomstandigheden moeten er minimaal 15 deelnemers deelnemen om de officiële wedstrijd door te laten gaan.

Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 en daarnaast voor niet-leden een greenfee van € 27,50. U kunt bij de receptie ook een 10- beurten stempelkaart (inschrijfgeld) aanschaffen voor € 30,00. Op de stempel kaart staat een bonus van 1 vrije beurt. U mag met meerdere personen van deze kaart gebruik maken.

De Wodaco competitie kent een eigen handicap systeem. Elke deelnemer start met de dan geldende NGF handicap. Wanneer u uw handicap verbetert gedurende een wedstrijd, zakt u in handicap. U blijft daarop staan, totdat u uw handicap weer verbetert. Elk jaar wordt bij de aanvang van de Wodaco de handicap van de deelnemers weer gezet op de dan geldende NGF handicap.

De deelnemers aan de wedstrijd worden op basis van hun handicap verdeeld in 4 wedstrijdcategorieën:

  • Paars 0 t/m 21,1
  • Groen 21,2 t/m 29,3
  • Blauw 29,4 t/m 36.0
  • Oranje 36,1 t/m 54.

Heren t/m handicap 36,0 spelen vanaf de gele tee box. Dames t/m handicap 36,0 spelen vanaf de rode tee box. Heren en dames vanaf handicap 36.1 spelen vanaf de oranje tee box.

Er zijn dagprijzen te verdienen voor de winnaars in elke categorie en voor de Longest en de Neary in elke categorie. Daarnaast is er een extra dagprijs in de scratch categorie voor spelers met een HCP onder 18.

Op de teebox van de holes 13, 14 en 15 staan kokers en liggen borden met de kleur van de categorie zodat u weet of u de longest of een neary gaat slaan. De categorieën voor de longest en neary wissel per week van hole.

Op hole 17 wordt altijd de longest in de oranje categorie geslagen.

De bal voor de longest moet op de fairway liggen. De bal voor de neary moet op de green liggen.

Elke wedstrijd kunt u tevens birdie-ballen winnen – met een maximum van de helft van het aantal ingeschreven spelers van die wedstrijddag verdeeld over alle birdie-winnaars van die speeldag. Valt er geen birdie dan worden de birdie ballen bewaard voor de week erop. .

Aan het einde van de competitie zal de overall-winnaar bekend gemaakt worden. De competitie zal gaan over de 14 best gespeelde wedstrijden.

De winnaar ontvangt de wisselbeker en een prijs. Per categorie ontvangen de nummers 1,2 en 3 een prijs. Deze prijzen gaan over alle gespeelde wedstijden. Op de finaledag vindt de huldiging van de kampioenen in de 4 klassementscategorieën en de overall winnaar plaats, nadat een op zichzelf staande wedstrijd is gespeeld over 9 holes.

 

Leden Wodaco Commissie 

Jeanne van den Berg
Theo Buitendijk
Erwin van Caimere
Marjo van Ravels
Toon Tax
Berend de Bot
Gerrit de Kok